Omgeving

Loulé

Quinta Sta. Luzia ligt 3 km. ten noorden van Loulé, een eeuwenoud Portugees stadje, welke vooral bekendheid geniet door het authentieke stadscentrum met zijn nauwe straatjes en oude huizen en de oude prachtig gerestaureerde mercado (marktgebouw). Ook is de wekelijkse zaterdagochtendmarkt geliefd bij toeristen.
In Loulé vindt u alle voorzieningen (winkels, supermarkten, banken, medische voorzieningen, etc. etc.); er is een gezellig winkelgebied en is een ruime keuze aan restaurants, pastelaria´s, café´s en terrassen.

wandelen en wijnproeven

In de directe omgeving van de quinta zijn diverse mogelijkheden voor wandeltochten in het aangrenzende natuurgebied.

Er is een wijngaard in de directe omgeving (2 km. van de quinta), die voor publiek toegankelijk is en waar rondleidingen en wijnproeverijen worden georganiseerd.

badplaats Quarteira

Aan de kust heeft u de keuze uit vele stranden en strandvertier. De badplaats Quarteira met zijn vissershaven, zijn strandboulevard en zijn brede goudgele strand is slechts 15 km. van de Quinta verwijderd.

Stille strandjes

Naast het drukbezochte strand van deze badplaats zelf zijn er in de directe omgeving voor de rustzoekers ook nog stille strandjes te vinden, waar het zelfs in de zomer niet druk is. Ook kunt u met een bootje oversteken naar één van de kleine eilandjes vóór de kust, waar het duingebied nog ongerept is en de stranden eindeloos lijken. (mogelijkheden voor een bootoversteek zijn er bij Faro, Olhao, Fuseta of Tavira).

Voor de golfliefhebbers is er een ruime keuze aan golfbanen langs de hele kust. Voor gezinnen met kinderen is een bezoek aan één van de waterparken (Atlantic Parc of The Big One) de moeite waard en zijn er verschillende andere attracties, zoals Zoomarine (met zijn onvergetelijke dolfijnenshow) en Krazy World (een pretpark met midgetgolf en een dierentuin)binnen een uur rijden bereikbaar.

Monchique-gebergte

Ook een bezoek aan het Monchique-gebergte (één uur rijden vanaf de quinta) is aan te bevelen. Wil men ´het andere gezicht van de Algarve` ontdekken, dan zijn er vele autotochten te maken naar het noorden van de Algarve en naar de Alentejo.

Wie van cultuur en historische gebouwen houdt, kan vanuit Quinta Santa Luzia een bezoek brengen aan het eeuwenoude stadje Mertola, het kasteel van Silves, of één van de musea in de buurt.

Toeristische informatie

Zo zijn er nog veel meer wetenswaardigheden en tips voor activiteiten, bezienswaardigheden, excursies etc. in de omgeving.
In Casa da Luz is een uitgebreide informatiemap aanwezig met suggesties en informatie over de omgeving.

De beheerder kan ook goede tips geven.

Delen